zondag 8 augustus 2010

Topdag !

De afgelopen 1½ week is het slecht gesteld met de kunstaasvisserij in de Oosterschelde maar ook in het Europoort gebied.
Om kort te gaan, er is amper een redelijk succes te boeken, oppervlakte pluggen, duikende varianten, je kunt de gehele truckendoos leeg gooien maar het resultaat is er niet naar.
Sowieso is de visserij met kunstaas slechter dan voorgaande jaren, veel slechter, de dressuur speelt ons parten.
Hier en daar een succesje maar veelal op stekken of wateren waar de baarzen (nog) niet veel bevist zijn met kunstaas.


Enfin, om deze reden gezocht naar een andere aanpak, en wel de aanpak met natuurlijke aassoorten aangeboden onder de dobber.
Samen met Chris en Roland op pad richting de Zuid Hollandse stekken om het eens over deze andere boeg te gooien.
Op exact dezelfde stek waar we met kunstaas faalden begonnen met vissen, helaas begon het al vlot te regenen, niet te zuinig ook.
Slechts na een 10 tal minuten vissen stond de teller voor Roland op 1 misser en de daaropvolgende aanbeet bracht een mooie baars aan wal van ruim 50 cm.


Zou het dan toch ?? en inderdaad dat deed het, na een rustig eerste half uur volgde aanbeet op aanbeet, ongekend, mijn eerste baars ging een aantal malen fors door de slip, gewoon een genot om weer eens te ervaren, een prachtvis van 66 cm. kon even later worden geland.
Even later haakte Chris een "monster", deze baars ging vol door de slip, de lijn raakte een steen en direct was het "over en sluiten" stevig balen natuurlijk maar ja "shit happens"Alhoewel, voor klagen was dit de enige reden, de aanbeten bleven volgen en een aantal prachtige vissen werden geland, baarzen uit alle jaarklasse, 50+ers, 60+ers en een aantal vissen rond de 40- a 45 cm.


Zelf mocht ik 8 mooie baarzen vangen en in totaal werden er in pak hem beet 2 uurtjes, 16 stuks baarzen gevangen, allen ruim aan de maat.
Roland wist na een wat vreemde aanbeet ook een enorme bot te vangen aan de dobber, werkelijk een dag uit duizenden, ofwel een topdag !


De baarzen waren er dus weldegelijk maar amper vangbaar aan kunstaas voor nu.
Uiteindelijk de dag geeindingd als "3 verzopen katten" maar wel een dag met een forse gouden rand en één om niet snel te vergeten !
Een dag waar we snel een vervolg aan moeten geven, gaan we ook zeker doen, u leest het wel