zondag 16 oktober 2016

Volgevreten dikke, sterke herfstbaarzen.

Zondag 16 oktober, eerst was er de twijfel om wel te gaan, een wind uit zuid, 4 a 5 bft. Met uitschieters naar 6 bft.
Maar goed, de ervaring leert dat ruw weer de baarzen onrustig maakt en aanzet tot foerageren, dus ja, toch maar gaan en maar zien hoe het uitpakt.
Gehuld in neopreen en de tas hoog op de rug zodat de boel een beetje droog blijft, juist ja een beetje, om de vis te bereiken is het een must om te waden en zo wat metertjes te winnen.


Al met al ging dat heel aardig, lang duurde het niet voordat de eerste baars zich meldde, de aanbeten in het najaar laten niets aan het toeval over, snoeihard, plots staat de hengel krom gevolgd door een gierende slip, berensterk zijn ze op dit moment.
De watertemperatuur zit nog goed boven de 12 graden grens maar daalt gestaag, ook op de stranden is het merkbaar dat het wat dunner wordt met het aantal baarzen c.q. aanbeten, daar staat dan wel tegenover dat het in 9 van de 10 gevallen om baarzen gaat van een mooi formaat, en zoals gezegd op z,n sterkst van het seizoen.


Ik krijg wel de indruk dat ze de bovenste waterlagen langzaam maar zeker verruilen voor diepere waterlagen en of de bodem, de slug’s dicht tegen de bodem in een trage gang deden vandaag “goede zaken”.
Al met al goed voor een vijftal mooie vissen waarvan er 2 zo tegen de 60cm aan zaten, de anderen een slagje kleiner, geen reuzen maar gewoon hele mooie en vooral dikke vissen, niets om over te klagen!
Nog een dikke baars verspeeld maar ja ”that's part of the game” zullen we maar zeggen ……. Zeer zeker een heerlijke sessie!!