donderdag 19 augustus 2010

De ene dag is de andere niet !

Nog maar kort geleden schreef ik een verslag van een taaie dag, bij deze een korte update hoe wisselvallig de zeebaarsvisserij kan zijn.

Wederom tezamen met Chris & Roland de zuid Hollandse stekken bezocht om aldaar de dobbertjes nog eens nat te maken.
Deze keuze was al snel gemaakt, de visserij met kunstaas blijft onveranderd taai voor nu.
De bedoeling was "onze" vaste stekken nog eens af te tasten maar Chris & Roland reden eerst naar een "nieuwe" locatie.


Voor mij een verassende stek waar ik niet eens het bestaan van wist, de mannen van de Zeebaarsshop maken heel wat kilometers en spenderen uren zoek- en probeerwerk.
Als je dan eens met je "neus in de boter" valt en een aantal baarzen vangt is zoiets dubbel en dwars verdiend, en dat laatste gebeurde vandaag dan ook.
Eenmaal op deze stek aangekomen werden de spullen in orde gemaakt en kon er gevist worden.
In tegenstelling tot de vorige sessie was het direct "bingo" in de eerste 10 minuten volgde een record aantal aanbeten en 3 mooie baarzen.
Om kort te gaan: met enkele ups en downs bleven de aanbeten volgen, diverse mooie vissen werden geland maar evenveel missers.
Er werd gevist op forse afstand, het aanslaan op afstand is niet altijd eenvoudig, je moet razendsnel reageren bij een aanbeet en de lijn die vaak in een grote boog ligt strak draaien, iets te laat reageren geeft een misser.
Enfin, zoals Chris dat vaak zegt: we zaten in no time in de dubbele cijfers qua aantallen, ofwel een fors aantal baarzen werden geland, allen prachtvissen die dik de minimum maat waren gepasseerd, opvallend donkere baarzen met een gedrongen bouw, af en toe zat er een vis tussen met een zeer hoge en dikke rug, qua proporties zouden ze zomaar voor karper door kunnen gaan.
Veel tijd voor foto,s maken was er eigenlijk niet, op een paar plaatjes na werd er voornamelijk gevist, helaas staan de mooiste vissen niet op de gevoelige plaat.
Al met al een dag die de boeken in gaat als mogelijk de beste dag van 2010, niet wetende wat er nog komen gaat natuurlijk.