dinsdag 24 augustus 2010

Voltreffer !

Afgelopen vrijdag was ik voornemens niet te gaan vissen maar nog wat klusjes uit te voeren in en om het huis.

Zo tegen het einde van de middag begon het toch wat te kriebelen, een lekkere bries uit de westhoek en afwisselend bewolkt en wat zon, ideaal zeebaars weer !
Ondanks taaie visserij met kustaas toch maar proberen, onder het motto: wie niets probeert zal zeker niets vangen.


In eerste instantie weinig tot geen actie op de plugjes, na een minuut of 20 werd er af en toe wat "geplukt" aan een Flashminnow 95 MR, heel even haakte een vis maar direct weer los, zeer voorzichtige aanbeetjes, ik dacht aan makreel of een geepje, maar deze gedachte bleek vals.
Dan maar een ander plugje proberen, overgeschakeld op "stille" plugjes, ofwel pluggen zonder geluidsdrager en vaak zeer effectief bij aarzelende baarzen die al het andere al een keer gezien en vooral gehoord hebben.
Het staat als een paal boven water dat op den duur baarzen kunstaasvormen gaan doorzien en een karakteristiek geluid van bepaalde pluggen gaan herkenen als gevaar.
Geloof het of niet, maar de knop ging volledig om, het plukken aan de plug ging over in daadwerkelijke aanbeten, geen makreel of geep maar zeebaars.
 

Met volle overgaven stortte er een aantal baarsjes en baarzen vol op de plug, geen grote vissen maar vissen zo rond de maat met een uitschieter tot net 40+
De intensiteit van de aanbeten steeg met de minuut, ondanks het bescheiden formaat knokte de baarsjes voor wat ze waard zijn, prachtige visserij aan een lichte outfit.
Helaas volgde er geen baarzen van formaat maar de pret was er niet minder om, al met al een prachtige en verassende sessie.
Helaas gaan de dagen al weer flink korten, nadat ik bijna voor de 2de maal m,n "nek brak" over de stenen en het al behoorlijk donker begon te worden maar gestopt.
Al met al een flink aantal baarzen gevangen, de teller stond inmiddels op zo,n 15 a 16 stuks, en dat in slechts een paar uurtjes vissen.
De plugjes die vandaag de doorslag gaven waren de Tackle House 108 M en de Jackson 80FR.