maandag 3 augustus 2015

Scholenbaars en finesse zijn de trend.

Afgelopen tijd een aantal stekken aangedaan, je moet er heden ten dagen wel wat over hebben om een paar baarzen te strikken, zoeken en vaak vroeg uit de veren voor enkele vissen.

 
Helaas zijn veel goede stekken van voorheen zo goed als verlaten, de z.g.n. “hotspots” worden schaars, niet alleen de populatie is sterk gereduceerd, ook het formaat laat vaak te wensen over, als je het mij vraagt.

 
Over de gehele “linie” zijn het de scholenbaarzen die het goed moeten maken, vissen tot pak hem beet 45- a 50cm, mooie vissen worden weliswaar gevangen maar in tegenstelling tot voorheen is dit meer uitzondering dan regel.

 
Deze trend met overwegend scholenbaars is al enkele jaren aan de gang, om deze reden ben ik ook steeds lichter gaan vissen, met een lichte uitrusting is er nog wat sport te beleven aan de baarzen van gering formaat.

 
In Europoort is af en toe goed voor baarzen van een wat mooier formaat, in de Oosterschelde is het vooral scholenbaars met een uitschieter hier en daar.

 
Enfin, zoals gezegd, de lichte visserij gaat mij steeds meer bekoren de laatste jaren, finesse levert nog leuke sport voor nu, wat betreft het kunstaas, is het al niet anders, grove pluggen en of -oppervlakte pluggen blijven steeds vaker in de tas, subtiele plugjes al dan niet silent en of softbaits zijn voor mij hot.