maandag 17 augustus 2015

“Braziliaanse schone”

In het woud van kunstaas / pluggen is haast door de bomen het bos niet meer te zien.
Toch loop je zo nu en dan tegen een interessant stukje kunstaas aan, in dit geval een oppervlakte plug.
De laatste jaren is  veel tumult en/of herrie een “no go” wat betreft veel stekken in de Oosterschelde, dressuur of wat dan ook, persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat bepaalde geluiden die pluggen voortbrengen op den duur gemeden worden.
Silent pluggen, zonder ratel of pluggen met een zeer bescheiden geluiddrager blijven wel succesvol in mijn beleving, niet voor niets worden veel modellen ook in “silent” aangeboden.


Een poosje geleden kocht ik een plugje dat weinig of niet bekend is, n.l. de Deconto Stick 90, totaal stil, iedere vorm van kogeltjes ontbreekt, de gewichtsverdeling is hier een massief gegoten achterdeel in de staart waar normaliter de kogels zitten ter verzwaring.
 
 
Ook qua kleur is dit plugje min of meer transparant met een zilveren plaat voor de flash, de lengte bedraagt 90mm, het gewicht is 14 gram, werpen doet het plugje als de spreekwoordelijke speer.
Maar natuurlijk gaat het om het resultaat, enfin vangen doet hij zeer zeker, op rustige dagen en/of ondiepe stekken met helder water is het een “topper”.

 
De merknaam die dit plugje produceert is Moro-Deconto en is van Braziliaanse afkomt, wellicht een leuk oppervlakte plugje voor de topwater liefhebbers en de pioniers onder U.