vrijdag 28 augustus 2015

From light bass fishing to a heavy salty shower.

Een onstuimig weekje, de stevige zuidwesten wind laat niet veel opties over om er eens op uit te trekken, toch een poging gewaagt eerder deze week met de wind in de rug.
Deze sessie pakt in het geheel niet slecht uit al liet het formaat wel wat te wensen over, maar goed aan een lichte uitrusting toch leuk, het grootste baarsje was slechts 37cm.
 
 

Qua aantallen was het dik in orde, 17 baarsjes vergrepen zich aan kleine plugjes, met name de Duo Realis Minnow 80SP deed het bijzonder goed.
Al met al knokken die kleine rakkertjes voor wat ze waard zijn, ronduit leuke visserij aan een light class stokje.



 
Uiteindelijk viel die harde zuidwester eruit, vanmorgen (vrijdag) in alle vroegte kon ik gaan doen waar ik al 2 weken op wacht na de vorige strand sessie.
Vanmorgen bleef er een zw 3 a 4 over en een forse branding, dat heb ik geweten ook, volledig gehuld in neopreen, maar de golven klappen tegen je aan en dan ga je het niet droog houden al wadend.
Af en toe bijna onderuit, en het eerste uurtje niets, gaat hem niet worden vandaag dacht ik, dat ging toch even anders!!!...


 
Vanuit het niets waren ze er ineens, juist op het moment dat je de moed al wat op gaat geven, ………….BAM even later een kopschuddende baars en een slipgeluid…….. (lees muziek)

 
In totaal 9 baarzen, enkele kleinere maar maats, 5 vissen tussen de 55 en 71 cm. geschat, alleen de laatste heb ik gemeten, enkele zaten hier net onder.

 
Dit is toch “by far” het echter werk, zeebaarsvissen pur sang, zoute lippen, getijden, golven en hevig vechtende baarzen, vet en sterkkkkk
 
 
Een stevige zoute douche gehad en kletsnat afgesloten, maar een meer dan fantastische sessie, prachtig die strandbaarzen!!