zaterdag 13 mei 2017

Totale verrassing !!

Het eerste baarsje mocht ik enkele weken geleden vangen in het Europoortgebied, niet groot maar de eerste is altijd een “feestje”, bovendien was de start van 2017 een feit.
Bij deze eerste sessie bleef het even ivm met tijdgebrek en een weekje vakantie naar Griekenland, uiteraard moest ook daar even gevist worden.
De vangst bestond aldaar voornamelijk uit kleine visjes zoals schriftbaarsjes, zeebrasem en pieterman tot ca. 35cm. Vandaag was er de twijfel tussen een strandsessie, of eens zien of de Oosterschelde al de moeite is, watertemperatuur is net de 12 graden gepasseerd dus al te veel verwacht je dan niet van de “Zeeuwse aftrap”
Uiteindelijk dan toch maar voor de Oosterschelde gekozen, een stekje kort bij huis, ik zei al, ik verwachtte er niet al te veel van, dat liep toch even wat anders.


Na aankomst werd ik al bij de derde worp verrast door een eerste aanbeet, even later een leuke baars van pak hem beet 40cm. Lang duurde het niet voor zich wederom een scholenbaarsje meldde.


Enfin, tegen alle verwachting in volgden de aanbeten elkaar in rap tempo op, ik hoopte op een enkele vis of misschien een paar, maar deze eerste Oosterscheldesessie was een totale verrassing.
Uiteindelijk zo,n 25 stuks baarsjes en baarzen, een stuk of 5 maats tot krap 50cm, het gros scholenbaarsjes van 30- a 35 cm.


 Al met al een zeer aangename verassing en een prachtige sessie, temeer omdat ik voor de Oosterschelde standaard kies voor een lichte uitrusting, hengeltje van 7,8 ft. 5-tot 20 gram en een molentje uit de 2500 klasse.


Kleine plugjes waren favoriet maar ook wat dieper met een klein shadje werden een aantal baarsjes gevangen, een leuk detail is de mooie lichtblauwe kleur aan de onderzijde van de staart en vinnen als het water nog koud is!
Wellicht een gelukstreffer maar stiekem hoop ik dat deze “aftrap” de trend zet voor een mooi seizoen.