zondag 28 mei 2017

Topwater time

Vanmorgen vroeg de eerste gerichte sessie om de oppervlakte pluggen in te zetten, het water warmt al lekker op, dus hoog tijd voor de mooiste vorm van zeebaarsvissen.
Vanwege het erg warme weer vroeg richting Oosterschelde, tenslotte is de vroege morgen en of de avond de beste optie.
Een paar weken geleden werd ik verrast door een forst aantal zeebaarzen en baarsjes, zo ook deze sessie, vanaf de “aftrap” volgers, kolken en daadwerkelijke aanbeten.
Gedurende een 2 tal uur actie aan het oppervlakte water en net daaronder, veel kleine baars met af en toe een mooie vis.


Opvallend genoeg vind ik de grotere baarzen aan de subsurface plugjes die zo,n 10 tot 40cm onder het oppervlakte water worden gevist, de kleinere baars meer aan het oppervlakte water.
Kortom een fantastische sessie, met volle teugen genoten van heerlijke visuele visserij, toegegeven, het waren geen forse vissen maar aan een lichte uitrusting een “feestje”


Speciaal voor de oppervlakte visserij gebruik ik een Major Craft N-one Kurodai, een heerlijk stokje van 7,8ft. Met een heerlijke snelle actie en een c.w. van 5 tot 20 gram, deze bevalt mij zeer goed!!
Als molen een Shimano Stradic  C14 2500 FB, ik verbaas me over de specs en souplesse van dit molentje,het ding weegt slechts 190 gram en draait werkelijk super licht en geruisloos, slip is perfect, inhaalsnelheid is ideaal met iets van 86 cm per slag, en dat voor een zeer redelijke prijs.
Enfin, zoals gezegd, een prachtige “topwater” ochtend………