zondag 15 mei 2011

Iets te veel van het goede !

Zaterdag afgesproken met een paar bekenden van het Zeevisland forum om het nog te proberen een paar baarzen te strikken. Met het oog op de voorspellingen qua wind wist ik al dat het taai ging worden, forse golven speelden ons dan ook parten. De enige optie waren forse pluggen die wat gewicht in de strijd konden brengen om zo toch een redelijke afstand te overbruggen. De aangewezen keuze voor mij was de M.B. Zonk 120 en de Tide Minnow 125 SLD  Vrij vlot een eerste aanbeet, een mooie baars van 62 cm. was het "haasje" enfin voor korte duur na een foto mocht hij weer het ruime sop in. Helaas bleef het daarna lange tijd stil, ik hoopte op verandering naarmate het water wat steeg maar helaas dit gebeurde niet echt. De golfslag was mogelijk te fors, een stevige bries is een voordeel maar te veel van het goede en de baarzen kiezen vaak "eieren" voor hun geld, ofwel trekken naar wat dieper water.


Ondertussen beukten de golven onverminderd voort, zo af en toe was er de "traktatie" in de vorm van een zoute douche door rollers die op de kant beukten, taaie visserij dus.
Taai maar heerlijk, persoonlijk vind ik het wel iets hebben, ruwe omstandigheden, forse golven en een flinke zeebries in je gezicht, de zilte smaak in je mond door de spray maakten het plaatje compleet.
Na een poosje slaagde Gert Jan erin zijn eerste zeebaars van het seizoen te vangen, machtig natuurlijk. Kort daarop mocht ik een mooie aanbeet verzilveren, na een heerlijke dril waarbij de slip zich niet onberoerd liet kwam er een zilveren beauty tussen de golven vandaan, het landden ging met veel 5en en 6en door de golfslag, uiteindelijk geland tikte deze baars 63 cm. aan op de meetlat.
Verder werd er nog een mooie aanbeet gemist door Corné, even later was dat ook mijn deel, mis dus.
Chris & Roland slaagden er jammer genoeg niet in een aanbeet uit te lokken, de koek bleek op.
Kort na "sunset" de bekende pijp maar weer aan Maarten gegeven, al met al een leuke avond en toch een paar mooie vissen.