zaterdag 29 juli 2017

Wie het kleine niet eert……

De laatste tijd hier en daar wat langs de dijken van de Oosterschelde gevist, blijft toch een prachtig water vind ik, veelal helder water en niet op de laatste plaats, mooi natuurschoon!
Omdat het de laatste jaren voornamelijk kleinere baars betreft wat de klok slaat vis ik zo licht als mogelijk, en toegegeven, ik vind het geweldig leuk, kleine plugjes, softbaits, een licht stokje en dito molen en je beleeft volop leuke visserij.
Je moet er dan niet op gebrand zijn om uitsluitend grote baarzen te willen vangen, maar tevreden zijn en vooral genieten van de ronduit spectaculaire aanvallen van kleinere en “medium” formaat baarzen op b.v. een oppervlakte plugje, of snoeiharde “klappen” op een duikend plugje of softbait.


Ieder zijn meug, maar geloof me dat je zeker leuke visserij kan ervaren met de juiste outfit, de tijd van overvloed en grote baarzen is helaas voorbij in de Oosterschelde, vervlogen tijden zeg maar…….
Enfin, een paar sessies met gevarieerd kunstaas leverde voldoende “vuurwerk” op de afgelopen week, zo mocht ik op een avond diverse aanvallen incasseren met de popper, geweldig leuk, diverse kolken en volgers en zo af en toe een “hit”.


Vreemd genoeg werden andere oppervlakte plugjes genegeerd, eenmaal het poppertje aan de speld, en de knop ging om, iedere keer weer zijn er zo verrassingen die je van te voren niet zou kunnen bedenken, variëren en zoeken geeft vaker dan 1 maal de doorslag, deze ondoorgrondelijke “aard van het beestje” maakt de zeebaarsvisserij geweldig.
Een paar dagen later bleek een andere aanpak succesvol, een Texas jighead van 3,5 gram (weedless) i.c.m. softbaits, in dit geval de Keitech Swing Impact 4”, zeer ondiep gevist recht over en klem tegen de wierbedden.

Prachtige visserij, op nog geen halve meter zag je de baarzen aanvallen, keer op keer werd de combi gretig te “grazen genomen”, af en toe meerdere vissen in de aanval, kleinere baarzen maar ook een paar 50ers.
Al met al gewoon heel leuke dagen als je de kleinere baarzen en de lichte visserij niet schuwt, ik kan er met volle teugen van genieten in ieder geval …… “prachtig”
Helaas gooide een vergezicht vanaf de dijk wat roet in het plezier, de Oosterschelde is een “nationaal natuur park, DE kraamkamer voor de Noordzee, onbegrijpelijk dat de “plunderingen” gewoon door gaan….