maandag 17 juli 2017

Komkommertijd

De laatste weken niet al te veel gevist helaas, aanhoudende last van m,n schouder is daar debet aan.
Gedurende de spaarzame sessies kwam het niet veel verder dan enkele scholenbaarsjes, maar zeker niet de aantallen van de voorgaande maand(en).
Afgelopen zaterdag vroeg een sessie gepland richting de Zeeuwse kuststrook, een rustige wind uit de west hoek, dus maar eens zien wat de Noordzee in petto heeft.
Snel, zeg maar gerust heel snel volgde het antwoord op deze vraag, reeds in de eerste worp en niet meer dan 2 a 3 slagen met de molen een dikke dreun, da's nog eens een “vliegende start”'.
Een heftig bonkende baars aan de andere zijde, en een serieuze schoot er door m,n hoofd, andere koek dan de Oosterschelde baarsjes, even later na een mooie dril kon ik een prachtvis van 63cm landen, een mooie  “massieve” vis en erg sterk.


Gedurende de rest van de sessie bleef het op nog een 50er en enkele gekende scholenbaarsjes na vrij stil voor zo,n 3 uurtjes vissen.


Al met al is het voor nu “sprokkelen” op veel stekken, en zeker de wat grotere baarzen worden zeldzaam lijkt het wel, jammer!!
Een korte Oosterschelde sessie een dag later leverde enkele baarzen op aan de oppervlakte plug, leuke vissen maar amper aan de maat, wel leuk dat de Sammy 100 in de “silent” uitvoering nog steeds favoriet is op sommige dagen, zo ook deze sessie.


Wat dieper in de Oosterschelde zijn de vangsten wat beter heb ik het idee, maar als je her en der ziet wat er aan aasvis zwemt is het niet zo verwonderlijk dat “vriend” zeebaars lastig te triggeren is, een rijk gevulde dish is daar zeker debet aan.
Zowel in de Oosterschelde maar ook op het strand wemelt het werkelijk van het speldaas en of zandaaltjes, de foerageer- c.q. jachtperiode is maar kort, en de baarzen zijn voldaan.
Helaas zijn de vangsten vanaf de stranden magertjes in vergelijking tot vorig jaar, ik hoop dat het een en ander nog een beetje aantrekt de komende maanden, we zullen het zien.