zondag 4 september 2016

Finesse, kleine plugjes – mooie baarzen

Met je neus in de boter noemen zo zoiets …………
Afgelopen zaterdag een sessie in de Oosterschelde,al even niet gevist ivm vervelende schouder klachten.
M,n lichte hengeltje dus en kleine plugjes….
Na een aantal kleine baarsjes was het ineens raak, een knappe dreun en een dito run, resultaat een prachtige baars, dik aan de maat.
In een tijdsbestek van een goed uur 9 mooie baarzen, het gros zo rond de 50- a 55cm met een paar 60+ers als kers op de taart.

Opvallend genoeg stak 1 plugje met “kop en schouders” boven de anderen uit, niet de eerste maal trouwens dat Tackle House mooie baarzen weet te foppen. ook niet de eerste maal dat vriend zeebaars onvoorspelbaar is en de visserij vaak tegenstrijdigheden laat zien, normaliter zijn zeker in het najaar de wat grotere pluggen juist favoriet.Gedurende deze sessie bleek dat juist de kleinere plugjes succesvol waren, wat me erg opviel was het feit dat de wat kleinere baarzen gevangen werden met plugjes in een opvallende kleur.De grotere baarzen leken deze kleur (chartreuse) te negeren, ze waren wel degelijk aanwezig bleek wat later.Toen een natuurlijk gekleurd plugje aan de spelt hing ging de spreekwoordelijke knop om en volgde een aantal forsere baarzen.Wellicht zijn deze grotere baarzen een stuk voorzichtiger en of selectiever, toeval? Kan ook natuurlijk maar het contrast was wel groot.Heb nog wat qua kleur gewisseld maar uitsluitend mooie vissen op een natuurlijke kleur en kleintjes aan de feller gekleurde plugjes.Al met al een prachtige sessie