zondag 25 mei 2014

Niet overal “kommer en kwel”

Vooralsnog is en blijft het erg stil wat betreft de zeebaarsvisserij in de Oosterschelde, de Wester hier en daar wat leuke vangsten maar geen “vetpot”
Misschien komt het nog, maar als je het mij vraagt is de achteruitgang qua vangsten de afgelopen paar jaar iets waar je niet blij van wordt.
Jammer natuurlijk, doet de animo op den duur geen goed, met name de Oosterschelde lijkt verlaten door vriend zeebaars.

 

Je kunt dan je hengel aan de “wilgen hangen” of alternatieven zoeken, welnu deze zijn er wel, al moet je er dan wel wat verder voor gaan rijden.
De poort van Rotterdam is zo,n alternatief, aldaar is hier en daar nog wel een baarsje te vangen, dit vergt wel enige aanpassing qua techniek etc.
Om  de “inshore” zeebaarzen in deze contreien te verleiden moet je subtiel gaan, geen lawaaierige pluggen en “wapengekletter” bij het minste “te veel” blijft succes uit.



 “Silent” is mogelijk het sleutelwoord, plugjes zonder geluiddragers en of softbaits zijn inzetbaar in mijn beleving.
Gezamenlijk met Chris een paar pogingen gedaan, ieder jaar doen we deze wateren wel aan, mogelijk wordt dat dit jaar wat meer gezien de magere vangsten elders.
Al met al leuke visserij, het formaat is niet schokkend tot nu, zelf ving ik slechts bescheiden exemplaren, maar Chris deed het beter met een aantal leuke vissen.