zondag 1 juni 2014

Dubbele pret, en ook in de Oosterschelde.

Afgelopen donderdag gevist met Chris & Roland in het Europoort gebied, een lastige wind uit de noordoost hoek.
In eerste instantie bleef het wat stil, na een poosje was het Chris die de eerste baars mocht landden.
Geen vetpot deze keer maar toch een paar leuke vissen gevangen, alle 3 vis, en dat is in het geheel niet slecht gezien de wind  etc.


 

Zondagmorgen de “stoute schoenen” aangetrokken en eens gaan proberen of de Oosterschelde al bevolkt wordt door m,n “vrienden”
Heerlijk rustig weer, misschien wel iets te rustig, maar eens proberen aan de oppervlakte, eerlijk gezegd was ik niet heel hoopvol, maar goed je weet nooit…………
Al snel werd ik aangenaam verrast door een heuse kolk achter het plugje, even volgen en weg, niet 1 maal maar diverse volgers c.q. kolken achter de plug gedurende een half uurtje.


 

Erg voorzichtig allemaal, variërend in snelheid etc. leverde uiteindelijk een mooie aanbeet op, YES, ze zijn er, althans voor vandaag, nummer 1 werd geland.
De voorzichtigheid bleef, veel missers helaas, misschien nog niet fel genoeg door de temperatuur, maar goed met regelmaat was het raak en kwam er een leuke baars zich meldden.
Al met al een verrassende sessie, slechts 2 uurtjes gevist en op diverse stukken was er overal wel beweging achter de plug, zelfs behoorlijke kolken hier en daar, maar juist de wat grotere exemplaren zijn zeer voorzichtig.


 
Dit “smaakt” naar meer en zal zeker vervolging vinden.