zondag 1 september 2013

Stilte a.u.b.

Zondagmorgen de “stoute schoenen” maar weer eens aangedaan en een stekje opgezocht, al eerder was er op deze stek beweging te zien maar aanbeten waren maar moeilijk uit te lokken.
De stek in kwestie is afgelegen, geen verkeer en of scheepvaart en glashelder water, de ervaring leert dat op dergelijke stekken de baarzen argwanend zijn en bij het minste onraad verdwenen.

 
Enfin, geen geratel en gespetter dus, hier is een meer subtielere aanpak een must, al naar zo,n 5 minuten een ferme dreun, een hoepelronde UL hengel en een krijsende slip, …… direct mennes !
Na een enerverende dril van enkele minuten kwam de vis in zicht, een prachtige baars, vlot trok de vis weer enkele meters lijn door de slip, “als dit maar goed gaat” spookte het door m’n hoofd, het hengeltje in kwestie heeft een CW van 2- tot 12 gram, “alle hens aan dek dus” en voorzichtig uitdrillen.

 

Het verbaasde mij wat een kracht er schuil gaat in een dergelijk lichte outfit, je moet dan niet bang zijn van een hengel die krom gaat tot in de grip, het slipje van de Stradic 1000 doet de rest, al met al kon de baars veilig geland worden, een prachtige vis die net de 60 cm aantikte.
Wat een schitterende ervaring om een 60-er te landen aan een ultra light stokje en een lijntje van 10/00, topsport als je het mij vraagt !!

 
De volgende baars liet niet lang op zich wachten, wederom stond het hengeltje in een keurige halve cirkel, damn wat een feest, puur genieten met een hoofdletter G, enkele minuten later een baars van 51 cm.
Om een lang verhaal wat in te korten………. Gedurende 3 uur volgde er met regelmaat een bloedstollende aanbeet, zo af en toe een wat kleiner exemplaar maar evengoed fraaie vissen, uiteraard ook de nodige missers.

 
Frappant genoeg volgde er geen enkele aanbeet op pluggen voorzien van geluiddragers, hier en daar wel een volger een flauwe kolk en meer niet, alles veranderd met een geruisloze variant, ook de O.S.P. Bent Minnow 86F deed een duit in het zakje.

 
Onnodig te vertellen dat dit een fantastische sessie werd en een dito ervaring, uiteindelijk zo,n kleine 20 vissen gevangen en zeker een gelijk aantal missers en lossers, maar…..”who cares”


 
 
P.s Gebruik GEEN UL uitrusting als niet weet waar u aan begint, ik zet hem in op stekken waar voornamelijk scholen baars wordt gevangen, ook als u geen of weinig ervaring hebt NIET DOEN!