zondag 9 oktober 2016

Machtig mooie visserij aan onze Zeeuwse kuststrook.

Afgelopen weekend prachtig weer, zeker voor oktober, helaas een oostenwind, alhoewel deze laatste absoluut geen “roet in het eten gooide”
Vaak zie je als de wind eenmaal oost aanhoud voor meerdere dagen dat de vangsten toch redelijk kunnen zijn, windveranderingen zijn vaak funest in den beginnen, als de wind stabiel uit een bepaalde richting blijft blazen zijn er kansen.
Een sessie overdag met vol licht op zaterdag bracht toch 4 mooie baarzen op de teller, geen monsters en ook geen zinderende sessie als eerder maar toch met 4 vissen rond de 50- a 55 cm, meer dan de moeite waard.


Zondagmorgen wederom richting de Zeeuwse kust, ik laat de Oosterschelde wellicht even voor wat het is, langzaam maar zeker trekken de baarzen daar weg om nog een poosje langs onze kuststrook te foerageren.


Snel werd duidelijk dat de baarzen aanwezig waren maar wel op enige afstand, het een en ander geeft prachtige visserij, een knappe baars op afstand gehaakt geeft mooie sport c.q. een lange dril, en als je ze dan ook nog eens aan het oppervlakte water kan vangen dan kan de dag haast niet meer stuk.
Geen grote vissen ditmaal maar toch leuke baarzen ruim aan de maat met af en toe een vis die net onder de minimum maat bleef hangen, uiteindelijk maar liefst iets van 12 baarzen bij kunnen schrijven.


Niet alleen genoten van de visserij maar ook het weer was heerlijk, in alle vroegte nog wat fris maar toen het zonnetje mee ging doen prima uit te houden, en dat op 9 oktober.
Al met al niets om over te klagen, vorig jaar doorgevist tot half november, zoals het er nu uitziet hoop ik wellicht nog wat langer te kunnen doorgaan (lees genieten)