zondag 17 mei 2015

Double Figures.

Na de succesvolle eerste sessie 2015 van afgelopen weekend kon het uiteraard niet lang uitblijven om daar een vervolg aan te “knopen”, wachten duurt lang maar afgelopen zaterdag was het dan zover. Afgesproken met Chris in de middag, wederom een vervelende wind die later in de middag wel wat zou afnemen volgens windguru, maar goed niet getreurd vorige week bracht een stevige wind ons zeker geen “windeieren” integendeel, mooie visserij met dito vangst.

 
Flink wat regen onderweg, maar eenmaal op de stek aangekomen was het zo goed als droog, al vlot na pak hem beet 20 minuten begon het “feestje” in de vorm van een eerste aanbeet voor Chris, even later een keurige baars op het droge, mooie start dacht ik zo.

 
Het leek een herhaling van voorgaand weekend, kort daarop was het mijn beurt om een aardige baars te landden, geen grote vissen maar ronduit mooie visserij.
Het “feestje” nam al snel de vorm aan van een heus FEEST, (lees baarzenbal) kort achter elkaar volgden de aanbeten elkaar op met af en toe een pauze van 10 a 15 minuten, op een gegeven moment was het om de 4 a 5 worpen raak.

 
Ik noem het een “feest” omdat wij vissen met een lichte uitrusting, hengels met een CW van 2,7-tot 23 gram voorzien van een licht molentje met een dunne lijn, allerhande softbaits aan kopjes van 7- a 10 gram, prachtige sport als je het mij vraagt!!
Met regelmaat kon er een leuke baars geland worden, ook het formaat werd steeds interessanter, een aantal 50+ers meldden zich, ongekend gretig zijn ze op dit moment, soms was heel de shad verdwenen, maar goed een enkele haak is in de regel vlot verwijderd, een groot voordeel tegenover de dreggen bij de plugvisserij.

 
Zo tegen het lage water werd het wat stiller, maar goed, genoeg is genoeg, inmiddels zaten we beiden al dik in de dubbele cijfers, al met al een sessie die wat mij betreft zo de boeken in kan, al hoop ik het nog een paar keer over te doen op gelijke wijze.


De eerste indruk van dit seizoen is verassend, hopelijk zet deze tendens zich voort, maar goed, niet te vroeg juichen, een soortgelijke start ervaarde ik ook zo af en toe in het verleden, op de z.g.n. verzamelstekken werd zeer goed gevangen gedurende korte periode, als de zeebaars zich verplaatst naar alle richtingen zie je vaak een totaal ander scenario.

 
Al met al zeer tevreden over deze sessie, voorlopig is het hoopgevend, we wachten het af.
Op naar het volgende feestje…….