zondag 10 mei 2015

“Aftrap” zeebaars seizoen 2015 verrassend succesvol!


Na de winterstop met de nodige sessies op zeeforel, afgelopen zaterdag voor de eerste maal proberen een zeebaars te strikken.
De watertemperatuur loopt gestaag op, inmiddels is de magische grens van 12 graden een feit, voldoende reden om de kleine plugjes voor de zeeforel te verruilen voor het zeebaars kunstaas.
In de planning stond zaterdag 9-5 op de agenda, de verwachtingen qua weer waren niet al te best, een stevige wind 6 a 7 bft uit de zuidwesthoek, na kort overleg met Chris kwamen we al snel tot de conclusie dat de sessie doorgang moest vinden, wind of niet, tja het bloed kruipt……..

 
Een week eerder al mocht ik in de Ionische zee (Corfu) m,n eerste zeebaarsje landen voor 2015, een klein rakkertje van amper 25 cm, alles wat daar zwemt is klein van stuk, door overbevissing zijn aldaar veel vissoorten schaars of zelfs verdwenen.
Maar goed, op naar de eerste NL zeebaars! Afgesproken in de ochtend en we zien wel “waar het schip strand” er zijn tenslotte hier en daar al wat baarzen gevangen.

 
Eenmaal aangekomen op de “plek des onheils” waaide ik zowat van de dijk af, een forse zijwind maakte het niet bepaald rustig vissen, veel vertouwen had ik er niet in.
Geheel onterecht bleek al vlot, een kreet naast mij, vervolgens een kromme hengel, Chris haakte een vis, en jawel ……………………… bass on!

 
Even later kon Chris zijn eerste baars voor 2015 landen, euforie alom, ze zijn er………………….. 10 minuten later BAM…….. de felbegeerde eerste vis meldde zich aan mijn hengel, heerlijk gevoel weer, geen grote baarzen maar wat waren ze welkom!!
Missie geslaagd, niet wetende dat er nog diversen zouden volgen, in een tijdsbestek van ruim 4 uurtjes mocht ik 6 baarzen verwelkomen, Chris deed het met 4 vissen waaronder wel het mooiste exemplaar, een prachtige baars van pak hem beet tussen de 50 a 55 cm. (niet gemeten)

 
Met een totaal score van 10 baarzen mag je gerust spreken van een zinderende “aftrap” voor 2105, hopelijk is dit de voorbode van een mooi seizoen, uiteraard zwemmen alle vissen weer vrolijk hun rondjes.
Zeer tevreden en met een “big smile” huiswaarts gekeerd.