dinsdag 4 november 2014

“De laatste loodjes”


Afgelopen weekend afgesproken met Chris om een poging te wagen de eerste november baarzen te foppen.
De Oosterschelde is en blijft erg stil qua zeebaarsvangsten, hier en daar een paar vissen maar vaak genoeg moet je het doen met een blank helaas.
Met deze wetenschap dan ook maar gekozen voor de regio Rotterdam, in tegenstelling tot de Oosterschelde slagen we er toch telkens weer in om zo goed als iedere sessie een aantal baarzen te vangen, om precies te zijn was welgeteld 1 sessie visloos het afgelopen seizoen.


 
 
Op de eerste stek was daar na een half uurtje zowaar wat geknabbel aan de softbait, geen overduidelijke aanbeet van zeebaars maar wellicht een andere rover, makreel misschien, nee dus, even later kwam een fintje boven water, niet echt iets waar ik nou op zat te wachten……Net op het moment dat we dachten dat deze stek haast verlaten moest zijn toch een knappe beuk, en jawel de eerste november baars werd geland, slechts van een bescheiden “modaal” formaat maar reuze welkom…..
 
 
 
Al met al taaie visserij, zo ook op een volgende stek, en enige tijd zag ik in het glasheldere water een echt forse baars m,n shad volgen vanuit het diepere water tot vlak voor m,n voeten, een meter voor de kant keerde deze vis om en verdween weer waar hij vandaan kwam…………
Dit was trouwens niet de eerste keer op deze stek dat zoiets gebeurde, redelijk frustrerend, veelal echt grote baarzen die wel volgen maar de aanbeet blijft uit.
Na nog een poosje was het voor Chris wel raak, na een machtige dril volgde een prachtige dikke baars van 64 cm.Al met al toch weer een mooie sessie, mocht het weer een beetje meewerken dan volgt er wellicht nog een “laatste ronde”