zaterdag 27 juli 2013

The Patchinko rules (again)

Kwart over zes in de morgen, mistflarden over het water en een zwak windje, prima condities om nogmaals “ultra light” wat oppervlakte plugjes zwemles te geven.
Ultra light is in dit geval een hengeltje van 7.6 ft. Met een werpgewicht van 2- tot 12 gram, alsmede een Stradic 1000 voorzien met Fireline 10/00


 
Al met al is deze outfit voldoende “zwaar” om een Xorus Patchinko 100 in te zetten, ideaal zelf, het lijkt wel of de Patchinko meer tot “leven” komt dan bij het gebruik van een zwaardere hengel.
Vanaf de start viel dit plugje bijzonder goed in de smaak, keer op keer spetterende aanvallen aan het oppervlakte, en miste je de eerste dan was het een meter verderop weer bingo.

 
De scholenbaars was massaal aanwezig werd al snel duidelijk, prachtige sport als je het mij vraagt, zo af en toe een vis in de categorie 40- 45cm, maar het gros kleiner.
 
 
Al met al een 15 tal baarsjes weten te vangen, zeker zoveel gemist, helaas waren er onder de missers enkele serieuze vissen, die zijn net even voorzichtiger, ik moet toegeven dat het zetten van de haak wat minder accuraat afloopt met zo,n licht hengeltje, maar voor de rest is deze vorm van zeebaarsvissen zooooo “verslavend”