zondag 14 juli 2013

Finesse feestje aan de oppervlakte, klein maar fijn

Na 5 weken klussen vandaag weer eens een paar uurtjes vissen, rustig weer met amper wind.
Al een tijdje zat het in m,n achterhoofd, oppervlakte plugjes maar dan ultra light, deze zondagmorgen zat er niets in de weg qua weer/wind.

 

Het eerste uurtje bleef het stil, plots een eerste aanbeet, direct raak, een baarsje vergreep zich aan het plugje BAM.
De outfit voor deze “missie” bestond uit een hengeltje van 2,25 met een CW van 2- tot 12 gram, voorzien van een Stradic 1000.
Het baarsje was zeker niet van formaat, maar wat een prachtige sport aan zo,n licht stokje, machtig mooi!

 

Het was alsof de bekende knop om ging, keer op keer werd het oppervlakte plugje gegrepen, en niet zo,n beetje ook, kolk na kolk een hoop gespetter en prachtige aanbeten, soms raak maar even vaak een misser.
De baarsjes waren niet groter dan max 40 cm, het gros zelf onder de maat, maar wat een fun aan een lichte uitrusting, de 40-er trok het stokje in een hoepel, zelf de slip liet zich even horen.

 

Al met al een 9 tal baarsjes weten te landen en zeker zoveel gemist, maar de pret was er niet minder om, verheugend om weer eens wat van dat kleine spul te zien, de laatste jaren leken de scholenbaarsjes verdwenen, maar voor vandaag waren ze er weer.

 

De baarzen van formaat zijn een pak voorzichtiger maar die scholenbaarsje staan garant voor “vuurwerk” op een oppervlakte plugje, ze storten zich vol overgave op het plugje, en knokken kunnen ze ook voor wat ze waard zijn!
Ik had een handjevol plugjes in m,n tas geworpen, o.a. de Megabass Dog X, L.C. Gunfish 75, en nog
wat meer van dat klein spul, frappant genoeg volgde alle aanbeten op een Zip Baits Fakie Dog (downsize) een heerlijk plugje van 7 cm en 8,2 gram.

 

Bij aankomst op de stek had ik er deze morgen weinig hoop op, zo goed als bladstil en glashelder water, maar zo zie je maar vriend zeebaars is maar moeilijk te doorgronden, de morgen draaide uit op een prachtig oppervlakte festijn en wel aan een ultra lichte uitrusting, oké toegegeven geen baarzen van formaat maar wat een sport.