dinsdag 25 augustus 2009

Oppervlakte geweld !

De laatste twee weken veel gevist met wisselende resultaten, enkele dagen dat het gewoon minder was met slechts een paar vissen maar ook mooie avonden met mooie baarzen.
Geen grote aantallen maar iedere keer wel een paar leuke baarzen 50- a 60 cm met een uitschieter van 67 cm.
Veel succes geboekt met een zeer ondiep lopende plug, n.l. de Tackle House Feed Shallow, met een vrij rustige gang laat deze plug een wijde zigzag actie zien lijkend op "walking the dog" maar dan zo,n 30cm onder de oppervlakte.
Vreemd genoeg leverde snel draaien geen aanbeten op, helaas geen foto,s kunnen maken van deze baarzen, zoonlief gebruikte m,n camera tijdens z,n vakantie.

Eergisteren in de avond afgesproken met Chris, zuidoosten wind, diverse stekken leken verlaten, slechts 1 scholenbaarsje en de koek was op.
Verandering in weer en zeker in de windrichting zijn van cruciaal belang, helaas voor Chris want deze moest er een flink eindje voor rijden, maar goed we doen het nog eens over.


Vanmorgen zeer vroeg op pad, een nieuwe stek waar ik eerder al leuke resultaten boekte bezocht, dat was geen verkeerde keuze bleek al spoedig.
In het ochtend schemer begonnen en vanaf de eerste minuut was er actie achter de oppervlakte plug, al vlot een baarsje op de Dog-X.
Enfin, in 2 uurtjes vissen was het een groot "baarzen bal" diverse missers maar enorm veel aanbeten, uiteindelijk 21 baarzen en baarsjes gevangen.
Veel klein spul rond de maat en een 5tal baarzen van ca. 40- a 45cm, af en toe een duidelijk grotere kolk achter de plug maar geen daadwerkelijke aanbeet.
De onbesuisde kleinere baars knalde wel op de plug maar de grote baarzen waren zeer voorzichtig en zette niet door, andere pluggen/kleuren leverde ook niet het gewenste resultaat, het bleef bij kolken en meer niet.
Evengoed was het een schitterende sessie met volop oppervlakte geweld achter de plug, en knokken kunnen die kleinere baarzen ook voor wat ze waard zijn.
Met regelmaat zag je niets en werd het plugje van onder gegrepen en naar beneden getrokken zonder maar iets van een kolk te zien, in de meeste gevallen waren de baarzen aan de voorste dreg gehaakt.

Geen grote baarzen maar een prachtige sessie, veruit de favoriete plug was de Megabass Dog-X in de kleur NC Wagasagi (neon core), goede tweede was de L.C. Snap Kick,
een uiterst leuke plug of beter swimbait, tweedelig zonder duiklip, walking the dog maar dan net onder het oppervlakte water, de Snap Kick laat een prachtige rollende actie zien.
Beide plugjes doen hun werk vrij subtiel zonder veel gespetter en of veel kabaal, de meer rumoerige pluggen deden het een stuk minder, wel werden ze gevolgd maar daar bleef het meestal ook bij.

Al met al heerlijk gevist, prachtig om te zien hoe de baarzen en baarsjes hun best doen om het plugje te grijpen, af en toe gewoon lachwekend.