zaterdag 10 oktober 2015

Groot in het duister en kleintjes bij daglicht.

Afgelopen vrijdag vroeg uit de veren om nogmaals het strand aan te doen in de hoop dat vriend zeebaars nog van de partij is langs onze kuststrook.
Aangekomen op de stek was het nog knap donker, de vraag of de zeebaarzen nog wel onder de kant zwemmen werd snel beantwoord, heel snel.
Net als de vorige keer was het de 3de worp al raak, een knalharde aanbeet en wederom mocht de slip zijn kunnen laten zien, oeffff wat zijn ze sterk op dit moment!

Slechts na 5 minuten vissen mocht ik een prachtige zilveren schoonheid  landen van 65cm. dik en sterk.
Enfin in een half uur tijd 4 snoeiharde aanbeten vrij dicht onder de kant op amper een halve meter water, opvallend genoeg haast van dezelfde lengte, 3 stuks rond de 65cm. 1tje van 69cm.

Stuk voor stuk prachtige vissen die voor een beste dril garant staan, keer op keer door de slip, de aanbeten volgden elkaar zo snel op dat ik het amper kon beseffen wat er in het eerste half uurtje gebeurde.
Ook nummer 5 meldde zich, werkelijk een mega dreun, even door de slip en los……. Daarna was het over en uit, wellicht dat deze baars de rest van de school alarmeerde door te vluchtten.

Toen het eenmaal licht was begon het feestje opnieuw, alleen het formaat was wel wat geslonken, de grote vissen waren vertrokken om plaats te maken voor scholenbaars, allen vissen tussen de 40- a 45cm.
De baars was massaal aanwezig, in pak hem beet 2 uurtjes mocht ik iets van 15 scholenbaarzen vangen, ongekend wat een verrassende sessie!!
De reden waarom er zoveel baars aanwezig was werd duidelijk toen ik de zandaal tussen m,n benen door zag zwemmen toen het eenmaal licht was, enorme scholen zandaal, overal zaten ze.

Ook aan het oppervlakte water was er veel tumult, kleine baars en finten, met oppervlakte plugjes kon ik er 1 stuks vangen, vreemd  genoeg weinig actie op de oppervlakte pluggen, ik denk dat de focus louter op de zandaal gericht was.
Al met al een memorabele sessie, niet alleen qua vangsten maar de strandvisserij is werkelijk schitterend, hopelijk blijven ze nog een poosje onder de kust.