zondag 25 maart 2012

Zeeforel op de plug.


Het eerste prachtige weekend qua weer, Chris belde eerder al deze week om het eens te proberen op zeeforel, had ik eigenlijk best oren na.
Vorig jaar zo omsteeks deze tijd mochten we een aantal succesjes boeken, voor chris zelfs zeer succesvol met een prachtig exemplaar van 68cm.
Het water was nog aan de koude kant in vergelijking met 2011 maar goed, toch maar een poging wagen.


Helaas begon de zondagmorgen met een dikke mistdeken, best fris, maar eenmaal op de stek aangekomen prikte de zon al wat door de laaghangende mist heen, een half uurtje later stonden we volledig in de zon, dit eerste half uurtje bleef het echter wel stil qua aanbeten.
In eerste instantie beiden begonnen met de kleine uitvoering van de L.C. Pointer, Chris met de ESG Pointer 78, ik had een Pointer 65 SP aan de speld gehangen.
Vorig jaar bleken deze plugjes goed in de "smaak" te vallen bij de zeeforellen en leverde een aantal mooie vissen op.


Helaas, na een tweetal uren geen enkel teken van leven, normaliter gaat de visserij op zeeforel gepaard met aardig wat missers in de vorm van een enkele tik op de plug of een volger die tot aan de kant zichtbaar is, dit maal niets van dat alles.
Niet getreurd, het weer was aangenaam en sowieso heerlijk om weer even aan de waterkant te staan, was al weer zo,n 4 a 5 maanden geleden dat ik een hengel in m'n handen had. Zowel Chris als mijn persoon gebruikten de lichtste uitvoering van de Lucky Craft ESG-II, ronduit heerlijke spinhengels voor kleine plugjes, persoonlijk vind ik zowel de lichte en de zwaardere variant sublieme hengels, niet alleen voor de zeeforel maar zeer zeker een top hengel voor de zeebaars.  Lucky Craft ESG-II


Uiteindelijk zakte langzaam maar zeker de moet een beetje in de schoenen, of beter in m,n laarzen, misschien was het water nog iets te koud, of gewoon de timing niet oké, het water niet helder genoeg of wat dan ook.
Diverse plugjes geprobeerd, helaas het mocht niet het gewenste resultaat opleveren,............ dacht ik.
Juist op het moment dat de moed nog wat verder in m,n laarzen gezakt was volgde de aanbeet, best een mooie, zelf een wat harde aanbeet, deze hing!!
Even later werd het duidelijk, een zeeforel, tot twee maal toe sprong de vis en gaf mooie sport aan de ESG-II even later kon de zeeforel met succes geland worden, machtig mooi.
Een prachtige zeeforel van 55cm.


De animo en aandacht was direct terug, helaas bleef het deze maal bij deze vis, Chris kreeg nog wel een volger die helaas geen daadwerkelijke aanbeet opleverde.
Toch heerlijk gevist, dit smaakt naar meer en zal zeker een vervolg gaan krijgen zolang vriend zeebaars nog niet aan de dis verschijnt.
Dit laatste zal nog wel even op zich laten wachten helaas, het water is amper 8 graden C, maar goed we komen er wel, voor nu is de visserij op zeeforel ook geen straf, laat dat duidelijk zijn!