woensdag 27 juli 2011

Uit het dal ?

Eerder schreef ik dat de zeebaarsvisserij uiterst taai was/is de laatste tijd, dit is nog steeds van toepassing maar de afgelopen lijkt het toch wat te verbeteren.
Ik zeg lijkt, het kan natuurlijk ook een toevallig succesje zijn, vreemd dat de zeebaarsvisserij hier ronduit mager is tot nu toe, in de andere zeebaarslanden, denk aan Frankrijk, Ierland of de UK is de zeebaarsvisserij gewoonweg prima.In mei startte het seizoen zeer goed en hoopgevend met een behoorlijk aantal prachtige baarzen waaronder 3 stuks 70+ers, helaas kwam daar verandering in, de opvolgende maanden was het sprokkelen voor een paar baarsjes. Een week of 2 geleden ineens een aardige sessie met een 7-tal leuke baarzen, eenrder deze week naast enkele kleinere baarsjes mocht ik na een enerverende aanbeet en dril een prachtbaars landen van 63 cm.
Gisteren nog maar eens proberen na dit bescheiden succes:
Om een lang verhaal kort te houden, in een tijdsbestek van ca. 2½ uur mocht ik 5 mooie baarzen landen, geen monsters maar leuke vissen van 46- tot 52 cm.
Vreemd genoeg allen op één en dezelfde plug, n.l. de Megabass Zonk 120 in de kleur PM Hot Shad, deze plug steekt met kop en schouders boven al het andere uit.
Tijdens een eerdere sessie stond ik al ruim een uur te vissen met allerhande pluggen, helaas zonder enig resutaat, toen het water eenmaal wat hoger stond de Zonk aan de speld, slechts 3 worpen verder volgde de eerste aanbeet.
Overigens is deze plug al vanaf de start van het seizoen zeer succesvol ten aanzien van al het andere, erg frapant maar vaak tijdelijk, voor nu lijkt de baars een uitgesproken voorkeur te hebben voor deze plug.
Opvallend genoeg werden 4 van de 5 baarzen gehaakt op de middelste dreg, het kan zijn dat de vis vanaf de flank aanvalt of de baars grijpt de plug vol waarbij hij direct de plug tot over de tweede dreg grijpt waarna vervolgens de staartdreg uit de bek draait tijdens de dril.
Hoe dan ook, hopelijk komen we een beetje uit het dal en worden de vangsten wat beter.