dinsdag 11 januari 2011

Wintertijd !

Onder het motto: "bij gebrek aan beter" zijn we afgelopen zaterdag een paar uurtjes op snoekbaars wezen vissen. Een veelbelovend zonnetje, echter aan de waterkant bleek het toch koud te zijn, zeg maar gerust bitter koud met stevige wind op de kant. Direct bij de eerste worp een soort van friemelende aanbeet, aanslaan en de eerste snoekbaars was het "haasje"


Keer op keer volgde een onduidelijke wat flauwe aanbeet, direct reageren en aanslaan was het devies, scherp vissen dus. De juiste combinatie bleek tergend langzaam vissen en het juiste gewicht qua jig-kop zodat de shad uiterst traag zo net boven de bodem zweefde.
Als de shad de bodem aantikte 2 a 3 slagen met de molen en rust, juist dan volgden de aanbeten.


Al met al een aantal leuke vissen weten te vangen, in vergelijking met "vriend zeebaars" is de dril te verwaarlozen, zelfs met een lichte spinhengel (7-21 gram) Uiteraard speelt het koude water hier een rol, ieder zijn meug natuurlijk maar persoonlijk boeit mij deze manier van vissen niet erg lang.
Na een tweetal uurtjes mij wat te statisch vissen, een aantal tamme snoekbaarzen en flauwe aanbeten, de pijp maar aan Maarten gegeven. De snoekbaarzen kwamen van 6 a 7 mtr. diepte en waren van een mooi formaat.


Was het maar weer mei